måndag 1 oktober 2007

Välkomna!

Äntligen har det blivit klart. En ny hemsida med fler möjligheter att ändra, skriva, kommentera och visa bilder. Min förhoppning är att du som besöker hemsidan också ska uppleva att du enkelt kan se vad jag gör, var jag är och om det är något nytt på gång.

Jag ska göra mitt yttersta för att fortsätta utveckla hemsidan och att det som publiceras skall kännas fräscht och aktuellt.

På min förra hemsida hade jag en gästbok där jag fick många härliga och vänliga inlägg från Er. Stort tack till Er alla!

Fortsätt gärna att höra av dig till mig genom att skriva här i bloggen. Jag uppskattar verkligen den kontakten. Jag lär mig så mycket av möten med människor, både vid föreläsningstillfället och efteråt via mail, telefon och hemsidan.

Det handlar ofta om personliga reflektioner, berättelser från livet om svårigheter och glädjeämnen. Ja det är många intressanta berättelser och kommentarer jag får från Er. För mig är detta så oerhört viktigt eftersom det ger mig inspiration och kraft att fortsätta föreläsa.


Välkommen till min blogg!

Blog Image

/Micke

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Mikael!

Grattis till din nya bloggsida. Vi hörs framöver med funderingar och diskussionsämnen. Mvh Pia

Mikael Andersson sa...

Tack Pia!

Kul att du hörde av dig. Jag hoppas att du gillar hemsidan. Hälsa Alexander från mig! Nu kan han titta i min kalender och se var jag är.

/Micke

Anonym sa...

Micke.

Hoppas att du kan få ro i din själ inför kvällens möte.
Jag har tänkt på dig och det avsked du och de dina gjort från en älskad Far.

Bilden av dig och ditt levande tänk kom faktiskt för mig i veckan som gick.
I torsdags kväll tog jag på mig rullskidorna vid 19-tiden, stakade iväg ut mot Lillån, Kåvi och Närkes Kil,
där det är nyasfalterat genom skogen. Månen stod full och luften var så hög att syresättningen gav mig en kick.
Ljuset från ovan var så starkt i natten att jag aldrig behövde tända pannlampan. Mina rörelser bildade skuggor mot vägkanten
och jag kände mig fullständigt ett med naturen.

Det är då de goda tankarna kommer. Och det gjorde dom även denna gång.
I det monotona stakandet, fylld av liv, styrka och njutning över att få vara frisk for de mentala bilderna genom huvudet. Jag såg mina barn när de
skrattande lekte som små, jag såg Staffan Larsson när han ensam stakade mot Vasaloppsmålet i Mora. Med spjälat ben. Hans armkraft och vilja tog honom fram.
Jag såg dig när du "studsade" ner för trapporna på Idrottens hus i Örebro och jag såg Eva på jobbet som bekämpat sin cancer och nu engagerat skulle ta sig an en
bröst- och prostatacancergala, som för övrigt genomfördes på Conventum i går kväll. Bilderna var tydliga, ögonblicksbilder, som när man blixtrar med kameran. Och de hade ett gemensamt.
De speglade glädje, det möjliga, energin och målet långt där framme.

Jag tände aldrig lampan. Det behövdes inte. Tryggt for jag fram i harmoni med känslorna, kroppen och vad mitt huvud tänkte. Positiv är inte rätta ordet. Det var mycket starkare än så. Livskraft - ja kanske?
Det är svårt att sätta ord på tillstånd där allt stämmer. "Flow" eller flyt, har någon benämnt det. Ett bra försök, men det var mer än flyt. En andlig dimension, en känsla av fullständig frid i sitt inre och yttre.
Kanske var det själva livet, livet när det för en stund är som bäst. Som att älska, kärleken till allt det vackra.

Jag stakade på i natten, flög fram över det tysta underlaget och nådde tillbaka till hemmet vid 21.30. Lycklig, nästan utvilad, renad.
Underbart.. och nya dagar kommer, Månen blir åter full. Gång på gång på gång.

Och nu ser jag fram mot att få träffa dig i kväll.
Lycka till Micke. Du har en stor mission att fylla.
Allt stöd.

Kram.
/Inge

Mikael Andersson sa...

Hej Inge!
Tack för att du delar med dig av dina tankar! Oj vilken fin berättelse om kvällen med rullskidorna! Jag känner igen mig i mycket av det du beskriver. Det finns så många likheter i själva upplevelsen, tankemässigt. Jag har också varit där, känt energin, kraften, harmonin. Ett tillstånd när livet är som bäst! Precis som du beskriver det. Du åker rullskidor – jag hoppar på studsmattan. Men känslan är densamma.

Jag hoppas du hade en trevlig kväll i måndags. Det hade jag och det kändes verkligen som om värmen och energin strömmade mot mig från Er i publiken. Jag var nervös men samtidigt förväntansfull och fylld av tacksamhet över att få komma till Örebro och föreläsa inför en fullsatt lokal! Mer än så kan man inte önska sig.

Jag är så glad över att få vara med om detta. Att gamla kompisar, kollegor, släktingar och alla andra vill komma och lyssna på mig. Det är jag stolt över. Jag har nått ytterligare ett mål i livet och jag förmånen att få leva i min dröm. Det är stort för mig!

Jag hoppas vi ses snart igen!

Monti sa...

Tack Mikael för en fantastisk föreläsning igår på Öland.
Du är en inspirations källa. Nu är jag ännu mer övertygad om att man kan uppnå alla sina drömmar i livet.

Monti
Stadium Svågertorp i Malmö

Unknown sa...

Hej Mikael
Du skrev till mig ock ställde en fråga, jag hann aldrig svara heller på varken fråga eller kommentar innan du blockade mig. Är det så du vill vara en affärsman? Du skrev även att man fick pengar tillbaka om man inte var nöjd med varan. Det vill jag inte ha men man behandlar inte kunder på det sättet du gjort.
Hs Benga